Beste tapas Valencia

Wil jij weten waar je nou echt de beste tapas kunt krijgen in Valencia? Lees dan vooral even verder! Wij hebben namelijk een top 5 lijst gemaakt voor jullie! En we geven jullie groot gelijk dat jullie tapas willen gaan eten, dat is namelijk iets wat je niet mag overslaan in Valencia! En oh wat zijn ze toch lekker!

1.Tapas Valencia – Tinto Fino

Met dikgedrukte letters staan Tinto Fino voor ons op nummer 1! Al járenlang is dit ons favoriete tapas tentje in het centrum van Valencia. Al struinend door de smalle steegjes van old town kwamen we dit tapastentje tegen. Het zat helemaal bommetje vol en daardoor wisten we: dit moet goed zijn! Naast dat het de tent goed vol zat, zag het er ook super gezellig uit. Echt zo’n typisch Spaans tentje met een gemoedelijke sfeer. Ook de bediening was gelijk vriendelijk en we mochten aan het kleine barretje gaan zitten omdat er verder geen plek meer was. Aan het barretje hebben we uiteindelijk ook gegeten en geproost met een heerlijk rood wijntje. Wat hebben wij genoten!

Wat kun je verwachten: een mix tussen Italiaans en Spaanse tapas, zoals bruchetta, gehaktballetjes in tomatensaus en patatas bravas. Een uitgebreide en vooral lekkere wijnkaart, gezellige sfeer, klein maar knus en aardige bediening.

Reserveren kun je doen door te bellen naar: 963 15 45 99

2.Tapas Valencia – Anyora

Nog zo’n typisch Spaans tentje. Maar hier toch wel echt nóg Spaanser. Tinto Fino heeft namelijk ook een vleugje Italiaans, maar dat is bij Anyora zeker niet zo. Spaans, spaans en nog een Spaans en daar zijn ze trots op! Wel kun je bij Anyora ook aan de bar zitten om een hapje te eten. Dit zie je overige sowieso wel vaker in Valencia, maar ook in de rest van Spanje en oh wat houden wij daar toch van! De tapas zijn hier van hele goede kwaliteit. Dat merk je ook wel aan de beschikbaarheid. Ruim op tijd reserveren is hier daarom ook zeker nodig! Andere tip is pas heel laat lunchen, net voor sluitingstijd van de keuken (16:00 uur), dan kun je soms nog wel eens een plekje bemachtigen.

Bij Anyora ziet het er zo ontzettend leuk uit. Kruiden en knoflook hangen boven de bar. Op de muren zijn prachtige muurschilderingen gemaakt wat alles te maken heeft met Spaans eten. Typische Spaanse krukjes en houten kleine tafeltjes maken het helemaal af: een écht Spaans tentje. Aanraders op de menukaart zijn:

Reserveren kun je doen door te bellen naar: 963 55 88 09

Laat je ons liever reserveren voor jullie? Doe mee met een fietstour. Dan krijg je nog meer tips en proberen wij gelijk een tafeltje voor jullie te regelen!

3.Casa Montaña

We kunnen het niet laten hoor! We houden nou eenmaal van die échte Spaanse tapas barretjes, dus ook deze is er weer zo eentje. Maar laat nou net zijn dat dit maar liefst dé oudste tapasbar van Valencia is. Ontzettend populair ook hierdoor. Reserveren is dus een must, zeker in het weekend!

Bij binnenkomst zie je overal grote vaten staan waar wijn en andere dranken inzitten. Het lijkt me dat er ook een aantal inmiddels puur voor de sier staan. Staat wel ontzettend gezellig! Ook bij dit tapasbarretje kun je weer aan de bar zitten. En het oh zo leuke van Casa Montaña is dat, om aan de andere kant van het restaurant te komen, je onder de bar door moet lopen. Dus letterlijk bukken en eronderdoor lopen. Dat zou in Nederland niet zo snel gebeuren haha! Eenmaal aan de andere kant van de tapas bar is het net wat chiquer en heb je net wat meer ruimte om comfortabeler te zitten. Het is net waar je van houdt!

De bediening bij deze tapasbar is altijd ontzettend vriendelijk. Ook daardoor komen wij hier erg graag. Maar niet het minst belangrijk: de tapas zijn verrukkelijk! Simpel, maar goede kwaliteit, dat proef je! Aanraders zijn:

Reserveren kun je doen door te bellen naar: 963 67 23 14

4.Tanto Monta

Dan gaan we door naar even een andere manier van tapas eten: pinchos of montaditos. Zo kan het allebei genoemd worden. Maar wat bedoelen we daar nou mee? Pinchos/Montaditos zijn kleine broodjes met een tapa erop. Wij houden er wel van want zo kan je veel verschillende hapjes proeven. Zo’n broodje kost namelijk maar 1 a 2 euro per stuk. Deze vorm van tapas kom je op best wat plekken tegen in Valencia, maar bij Tanto Monta eet je deze het lekkerst! Deze tapasbar is ontzettend populair onder de Valencianen en de Valenciaanse studenten. De bar zit namelijk in een studentenwijk. Erg goedkoop daardoor, pluspunt! Maar de kwaliteit komt daar zeker niet onder te leiden. En ook de sfeer is net als bij de andere genoemde barretjes weer ontzettend gezellig. En als je vaker komt, ga je merken dat altijd dezelfde barman de pinchos serveert. Hij zal je zelfs gaan herkennen als je vaak genoeg komt. Erg aardige man en weet alle klanten tevreden te houden!

Lekkere pinchos volgens ons zijn: met aardappels en octopus, zalm, geitenkaas met jam topping en de wrap.

Deze tapasbar werkt niet met reserveringen.

5.Bar&Kitchen

We begonnen in het centrum en eindigen weer in het centrum. Dit keer wel een keer een modern tapas barretje i.p.v. typisch Spaans, de naam zegt het al: Bar&Kitchen.

Het mega pluspunt van dit tapas barretje in Valencia is de locatie. Het zit namelijk gevestigd op een ontzettend leuk pleintje. Dit is altijd ons favoriete verstopte pleintje geweest en laten we ook altijd heel graag zien tijdens onze Fietstour Valencia. Op dit plein worden regelmatig evenementen georganiseerd en als er geen evenement is, dan is er wel straatmuziek of gewoon de gezelligheid van de mensen. Er hangt ook altijd leuke versiering in de bomen en tussen de appartementen. Bar&Kitchen behoort namelijk tot een concept waar pop up stores en 2 restaurants (waaronder Bar&Kitchen) bij horen. Samen organiseren zijn vaak erg leuke evenementen.

Bij Bar&Kitchen kun je typisch Spaanse tapas krijgen maar dan in een modern jasje. Zo worden patatas bravas niet alleen met aardappels en saus geserveerd, maar met zoete aardappel erbij en ook een heerlijke tomatensaus. Én niet uit de frituur, maar uit de oven. Vinden wij persoonlijk lekkerder en natuurlijk gezonder.

Reserveren kun je doen door te bellen naar: 626 16 26 22

Hopelijk hebben jullie iets gehad over onze tips van beste tapas in Valencia. Dit is uiteraard wel persoonlijk en dus per persoon verschillend. Dit zijn in ieder geval onze favorieten, want daar draait het om bij Lost in Valencia: we laten ‘ons’ Valencia zien. En hopelijk vinden jullie ons Valencia ook zo geweldig! Eet smakelijk oftewel: que aproveche!

Un saludo,

Team Lost in valencia